Una, unabridged

Holistic Womanhood, Honest Motherhood

“Malo” o meni

Una Pašić Gregović pri tipkovnici (pročitaj jako brzo pa se neće činiti tako dugačko). Imam dva prezimena jer imam tu čast biti suprugom (kako ozbiljne li riječi), jednom divnom čovjeku po imenu Petar Gregović, a dolazim iz obitelji jednako divnih Pašića. Kako to biva u današnjem svijetu želiš održati tradiciju ali i biti moderna, neovisna mlada žena pa ponosno dodaš muževo prezime svom i do kraja života ti treba 30 sekundi duže da se potpišeš (i koja ekstra crta).

Imam 24 godine, klasični sam “millennial” (volim rose gold, avokado a i uvijek sam kriva za sve). Zagreb je moj ljubljeni velegrad/selo zadnjih 15 godina i uživam u njemu sa spomenutim mužem (bradatim, da se zna), naše dvije mačke (Q. i Queenie), za koje me veže blago opsesivna ljubav, i šećer na kraju, naš sin Zrin. Moja trudnoća i porod, kao i iskustvo imanje doule, potaknulo me i da to i sama postanem. Jako sam strastvena vezana za holističkim pristupom ljudskom zdravlju, i to inkorporiram u svom radu kao doula.

Imala sam poprilično zabavnu životnu sreću pa sam tako rođena i odrasla u Aleksandriji, Egiptu koja mi je razvila ogromnu ljubav prema putovanjima, jezicima, povijesti i arapskoj hrani (zapravo hrani općenito).

Spajajući ta dva svijeta Egipta i Hrvatske, Afrike i Europe, diplomirala sam međunarodno poslovanje (International Business bolje zvuči), na RIT-u u Zagrebu i krenula u svijet odraslih ljudi, ne očekujući ovaj lunapark događaja koji se odigravaju u mom životu.

Iako sam kroz faks i nakon njega radila u event managementu, svoj poziv i posao našla sam u majčinstvu, pisanju i radu s trudnicama i majkama.

Hvala što ste tu!