Una, unabridged

Holistic Womanhood, Honest Motherhood

“Malo” o meni

Iza ovog bloga, stojim ja, Una Pašić Gregović. Majka, doula, laktacijska savjetnica, edukatorica i velika brbljavica. Svoj poziv i posao pronašla sam u majčinstvu, pisanju i radu s trudnicama i majkama. 

Imam 25 godina, a Zagreb zovem svojim domom zadnjih 17 godina u kojem uživam sa svojim mužem, psom, mačkama , i (šećer na kraju) sinom. Moja trudnoća i porod, kao i iskustvo imanje doule, potaknulo me i da to i sama postanem. Jako sam strastvena vezana za holističkim pristupom ljudskom zdravlju, i to inkorporiram u svom radu kao doula, edukatorica i savjetnica.

Imala sam poprilično zabavnu životnu sreću pa sam tako rođena i odrasla u Aleksandriji, Egiptu koja mi je razvila ogromnu ljubav prema putovanjima, jezicima, povijesti i arapskoj hrani (zapravo hrani općenito).

Spajajući ta dva svijeta Egipta i Hrvatske, Afrike i Europe, diplomirala sam međunarodno poslovanje (International Business bolje zvuči), na RIT-u u Zagrebu i krenula u svijet odraslih ljudi, ne očekujući ovaj lunapark događaja koji se odigrao u mom životu.

Iako sam kroz faks i nakon njega radila u event managementu, svoj poziv i posao našla sam u majčinstvu, pisanju i radu s trudnicama i majkama. Veliki sam pobornik evidence-based znanja, kao i mudrosti koje su žene prenosile s koljena na koljeno, te uvijek pokušavam pronaći balans u pristupu. Vječno učim i obogaćujem svoje znanje edukacijama tretmana abdomena, masaža, aromaterapije, nutriciozma te drugih holističkih praksi te vjerujem da ću cijeli život učiti, podučavati i guštati u tome.

Na ovom blogu moći će te pronaći raznolike tekstove, što životne, što edukacijske a pojavi se i koji recept. Sve je pisano s velikom ljubavlju i zahvalnosti za ovu divnu zajednicu koja s stvorila zadnjih godina i jedva čekam vidjeti što nam budućnost nosi.

Hvala što ste tu!